Parel van de Veluwe powered by Trek Toertocht

Stichting Wielerevenementen de IJsselstreek organiseert, onder auspiciën van de NTFU, op zaterdag 16 juni 2018 de bekende wielerklassieker Parel van de Veluwe als Toertocht. Na ruim 30 jaar de Parel van de Veluwe als wedstrijd verzorgd te hebben, is er vanaf dit jaar de voormalige, lange 130 kilometer route, als toertocht voor Toer-/Race-/E-Bike fietsers.

De route voert over geaccidenteerde wegen van de Noord-Oost Veluwe en biedt tevens de mogelijkheid een kortere 60 km route, vanaf de Verzorgingspost De Vossenberg in Vierhouten. Na 80 kilometer is er een tweede Verzorgingspost bij restaurant 't Mussennest in Wapenveld.
Bij deze verzorgingsposten staat IsoActive van Powerbar voor de deelnemers klaar. Tevens gelegenheid voor koffie (+appelgebak) en lunch mogelijkheden.

Vertrek en finish is bij het hoofdkantoor van Trek Benelux in Harderwijk, alwaar ruim voldoende parkeerruimte (P3) is.
Inschrijven kan middels de NTFU Scan & Go (direct registratie Fiets.nl) en u ontvangt een koffiemunt na betaling (€ 5,- of € 4,-).
Om 8 uur zal de Clini Clown (goede doel van het evenement) de start verrichten en kunt u adhv de volledig uitgepijlde route of GPX of routebeschrijving de weg vervolgen.
Na terugkomst bij Trek Benelux staat catering klaar.

Last but not least: De organisatie vraagt de deelenemers conform de Gedragsregels van de NTFU deel te nemen.

Verdere informatie:

Startlocatie  : Trek Benelux Bouw & Infra Park
                        Ceintuurbaan 2, Harderwijk

Starttijden    : 8:00 tot 10:00 uur

Afstanden     : 60 en 130 km

Kosten          : NTFU-leden € 4,00  Overigen € 5,00

Alle info        : www.parelvandeveluwetoertocht.nl

Routes          : Volledig NTFU uitgepijld én GPX beschikbaar!

Route            : Vanaf A28 afslag 13 Lelystad en op N302 ri. Ermelo, wordt Ceintuurbaan.
                        Bij verkeerslichten links Bouw & Infra.

Fietsroute

"Parel van de Veluwe powered by TREK"

HOOFDSPONSOR

Ook u kunt met een donatie onze
actie voor de CliniClowns
steunen : Klik “hier”

Netto opbrengsten
Parel van de Veluwe powered by Trek, wedstrijd (6 juni) en toertocht (16 juni), worden gedoneerd aan het aanbestede goede doel: Clini Clowns.

Voor de grootste en meest complete toertochtkalender ga je naar
Fiets Sport; Klik "hier"

Bekijk en download mooie en uitdagende routes.

De toertocht van de Parel van de Veluwe volgt grotendeels de route van de 130 km wedstrijdparkoers. Echter
er wordt uiteraard op merendeels fietspaden gereden en de weg wordt niet afgezet, dat zult u begrijpen.

Na vertrek (tussen 8-10 uur) bij Trek Benelux

gaat het langs de heidevelden en bossen naar Staverden.

Aldaar om het prachtige kasteel en wordt vervolgd richting Garderen.

Vóór de opvallende molen links en oplopend langs de  Amersfoortseweg richting Apeldoorn. Bovenaan de lange klim, links afdalend naar Uddel. Wederom veel bossen en heidevelden en na 40 kilometer uitmondend in Vierhouten.
Daar bevindt zich de eerste verzorgingspost bij Restaurant/Hotel De Vossenberg.

Na de stop splitst zich linksaf de korte route. Deze gaat via recreatieterrein de Stakenberg en bospaden naar het Beekhuizerzand.

Deze route leent zich bij uitstek voor E-bikers of de rustige fietsers.

De lange route gaat na de Vossenberg rechts, door de prachtige dichte bossen richting Gortel. Via de weilanden van Emst wordt de weg vervolgd over de A50 en Apeldoorns kanaal naar Oene.

Via de IJsseldijk, welke zo'n 10 kilometer wordt gevolgd, komt men na 80 km bij tweede verzorgingspost'Restaurant 't Mussennest in Wapenveld. Hier staat wederom drinken van Powerbar gereed en kunnen de bidons gevuld worden. Ook staat de keuken gereed voor oa. koffie+ en uitdagende lunch.

Na dit lekkers en rustmoment wordt de Groteweg vervolgd en na zo'n 500 meter deze weg overgestoken (let op!) en gaat het nu behoorlijk klimmend richting Wezep. Via de 5 km lange Dellen (licht-glooiend) komt men bij halverwege de bekende Knobbel; +64 mtr NAP!

In 't Harde gaat via uitgestrekte, kronkellende weilandweggetjes naar Doornpijk. Daar wordt genoten van een autovrij fietspad en mooie vergezichten langs het Veluwemeer.

Na Hierden wordt het spoor en A28 overgestoken en fiets men (rustig) via fietspaden door de uitgestrekte bossen en over het voormalig schietterrein Beekhuizerzand terug naar het eindpunt, Trek Benelux.

De organisatie vraagt en wijst de deelnemers op de Gedragsregels van de NTFU.

Ook oppassen voor de diverse wildroosters en fietspaden waar mogelijk zand (Beekhuizerzand) kan liggen!!!

De organisatie wenst u een fijne, veilige en ontspannen fietsdag toe.